Uşak’ta gezilecek yerler

Sizlere bu sefer tanıtacak olduğumuz il olarak Uşak’ı seçtik. Uşak küçük bir olmasına rağmen gezmeye değer birçok yer ve tarihi eser barındırır, üstelik yapabileceğiniz birçok sosyal etkinlik alanı da vardır. Uşak’ta gezmeniz gereken ilk yer Karun Hazineleridir. Bu hazineler milattan önce 6. yüzyıldan kalmadır ve 1960 yıllarda çıkartılmıştır. İlk önce Amerika’ya giden tarihi eserler mahkeme kararı ile geri alındıktan sonra bölgede sergilenmeye devam etmektedir. Uşak’ta antik kentler de varlığını sürdürmektedir. Roma İmparatorluğundan kalma birçok antik kentlerden kalıntılar hala şehir içinde bulunurken Alaudda (Hacımköy), Mesotimolos (Düzköy), Akmonia (Ahatköy) en ünlüleridir.

Uşak’ta gezmeye değer camiler de bulunmaktadır. 14. yüzyılda Osmanlı tarafından inşa edilmiş olan Burma Cami bunların başında gelirken diğer birçok cami de yine şehir merkezinde bulunur. Bu cami İtalyan bir mimara inşa edilmiştir ve bunun etkileri de mimaride açıkça görülür. Yine İtalyan bir mimar tarafından inşa edilen Paşa Hanı’nı da ziyaret etme şansınız bulunuyor. Eski çağlardan kalma köprüler bizlere Lidyalılar ve Frigyalıların yaşam tarzları ve sanat anlayışları hakkında biraz bilgi sunarken sosyal ve termal tesislerde dinlenebilirsiniz de. Ayrıca Uşak’ta birçok gölet de bulunmaktadır, bunların çevrelerinde bulunan mesire alanlarında piknik de yapabilirsiniz.

Yorum Yap


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u662744555/domains/yenigezi.com/public_html/wp-content/themes/fashionpro/comments.php on line 43

Giri� to post comment.

Copyright © 2013 Yeni Gezi · · yenigezi