Berlin’de gezilecek yerler

İngiltere’nin neredeyse her şehrini tanıttıktan sonra sıra Almanya’ya geldi. Almanya’nın şehirlerini anlatmaya başkenti Berlin’i tanıtarak başlıyoruz. Berlin İkinci Dünya Savaşı’nda büyük yaralar almıştır ama yine de çok eski, genelde Orta Çağ Avrupa’sından kalma eserler barındırır. Berlin’de gezilecek yerler arasında ilk gelenlerden biri Museumsinsel. Burası bir adadır ve üzerinde 5 tane müze barındırır. Osmanlı, İtalya ve Yunan imparatorluğundan birçok eser burada sergilenir. Burayı gezmeniz için en az bir gün gerekiyor, daha da artırabilirsiniz.

Eğer Museumsinsel’i gezdiyseniz sıra Berlin Philharmonic’te. Ülkenin en önemli senfonik konserleri burada yapılır. Konserler hem çok uzun sürer hem de hiç bitmesini istemezsiniz, gerçekten Almanya’ya uğradığınızda bile buradaki müziği canlı dinlemelisiniz. Pergamon Museum ise her milletten değerleri sergiler. Genelde eski çağ uygarlıklarına ait eserleri içerisinde barındıran müzenin girişinde Babil kapıları yer alırken Bergama’dan alınmış bazı eserler de burada bulunuyor. Berlin’de gezilecek yerler, turistik yerler olarak son bir yer daha önereceğiz orası da HOLABERLIN olacak. Buraya turizm firmaları tarafından özel turlar düzenlenmektedir ve Almanya’nın en milli eser ve mekanlarından biridir.

Yorum Yap


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u662744555/domains/yenigezi.com/public_html/wp-content/themes/fashionpro/comments.php on line 43

Giri� to post comment.

Copyright © 2013 Yeni Gezi · · yenigezi