Tunceli Gezilecek Yerler Rehberi

Tunceli, Anadolu kültürünün en eski topraklarından biri olup birçok farklı medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Tarih kokan bu şehirde gezilecek, görülecek çok sayıda tarihi yapıt bulunmaktadır. Bu nedenle yolunuz Tunceli’ye düştüğünde, tarih kokan bu şehirdeki köprüleri ve anıtları görmeden şehirden ayrılmayın.

Tunceli Sivdin Köprüsü

Karar deresindeki suları aşmak adına inşa edilen köprü, 12. Yüzyılda yapıldı ve günümüzde hala sağlam bir şekilde bölgede bulunuyor. Duvarlarının molozdan oluşması, köprüyü dış görünüş olarak ilgi çekici kılıyor.

Tahar Köprüsü

1800’lü yılların başında inşa edildiği düşünülen bu köprü, bugüne kadar çeşitli dönemlerde zarar görerek harap edilmiştir. Bu nedenle bu tarihi köprüye sahip çıkılamamış, günümüze yıkık dökük bir halde gelmiştir. Köprü, son olarak vali tarafından onarıldı.

Göktepe Höyüğü

Mazgirt ilçesinde bulunmakta olan Göktepe Höyüğü, Tunceli gezilecek yerler listesinin başına eklenmelidir. Henüz bir kazı çalışması yapılmayan bu höyüğe ulaşım toprak yoldan mümkündür. Höyük, Tunceli’nin tarih kokan yapısını bir anlamda gerçekçi bir şekilde yansıtmaktadır.

 

Yorum Yap


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u662744555/domains/yenigezi.com/public_html/wp-content/themes/fashionpro/comments.php on line 43

Giri� to post comment.

Copyright © 2019 Yeni Gezi · · yenigezi