2020 Yılı Patara Yılı İlan Edildi

2019 yılı Göbeklitepe yılı ilan edilmişti 2020 yılı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Patara yılı ilan edildi. Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında kalan dünyanın 18 km ile en uzun ikinci kumsalına sahip Patara Antik kentine ev sahipliği yapan Patara bu yıla adını verdi. Antik kentin doğal bir açık hava müzesi olduğu Patara’da turizm daha bohem bir şekilde sürdürülüyor, aile işletmelerinin bulunduğu turizm merkezi yerleşim yeri olan Gelemiş köyünde yer almakta.

Aile pansiyonculuğunun yapıldığı Gelemiş mahallesinde sadece bir tane büyük yıldızlı bir otel mevcut, salaş mekanları ile sevilen Patara’nı 2020 yılına adını vermesi ile her geçen yıl düşen turizm potansiyelinde ciddi bir artış yaşanması bekleniyor. Likya’nın başkenti, antik kent Patara hem Antalya’nın hem de ülkenin imajına katkı sağlayacak gerek dünyaya tanıtımda gerekse Anadolu otellerinin birleşmesinde ciddi bir vesile olacaktır. Antalya geçtiğimiz yıl 16 milyon turist ağırlamıştı 2020 yılı için kentin beklentisi 17,500 turiste ev sahipliği yapmak.

Yorum Yap


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u662744555/domains/yenigezi.com/public_html/wp-content/themes/fashionpro/comments.php on line 43

Giri� to post comment.

Copyright © 2020 Yeni Gezi · · yenigezi