Barış, Kardeşlik ve Hoşgörü Kenti Hatay

Tarihsel geçmişi M.Ö. 100.000’lere uzanan ve bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay birçok mezhepten ve dinden insanın bir arada yaşayabildiği bir kültür mozaiğidir. Bundan dolayı “Barış, Kardeşlik ve Hoşgörü Kenti” itibarını hak eden Hatay 2005 yılında “Medeniyetler Buluşması” nın ilk gerçekleştirildiği yerdir.

Ayrıca Antakya Medeniyetler Korosu ile kültürel zenginliğini ve samimiyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Antakya Medeniyetler Korosu; farklı dinlere ve medeniyetlere mensup rahipler, imamlar, rahibeler ve farklı meslek gruplarından kişilerden oluşmakta.

Dünyanın Mozaiği Hatay  

Yine Hz. İsa’ya inananlara ilk kez Hıristiyan denildiği St. Pierre Kilisesi de Hatay’da bulunmaktadır. Bunun dışında Hıristiyanlığın en büyük misyonerlerinden kabul edilen Aziz Pavlus irşat faaliyetleri amacıyla yaptığı geziye Antakya’dan başlamıştır. Antakya Kilisesi dünyadaki 4 patriklik merkezinden birisidir.

Türkiye’nin tüm nüfusu Ermenilerden oluşan tek köyü olan Vakıflı Köyü’ne yakın Hıdırbey Köyü de önemli bir söylenceye sahiptir. İnanışa göre köyün merkezinde bulunan çınar ağacının Hz. Musa’nın asasını vurduğu yerde çıktığına inanılmaktadır. Defne şelalesi ve dünyanın ikinci büyük müzesi olan Antakya Arkeoloji Müzesi de Hatay’da mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.

Yorum Yap


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/u662744555/domains/yenigezi.com/public_html/wp-content/themes/fashionpro/comments.php on line 43

Giri� to post comment.

Copyright © 2019 Yeni Gezi · · yenigezi